Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku
Další informace

Kontaktní formulář

Prosíme o vyplnění všech polí pro úspěšné odeslání formuláře, děkujeme za pochopení.

Facebook kurzy-etikety.cz

Darujte kurz etikety

Chcete darovat originální dárek?

Zobrazit celéVstupte

Linked-In Jan Holata

Instagram Kurzy-Etikety

Nahoru

Telefon Kurzy-Etikety

OSTATNÍ KURZY

Pořádáme kurzy nejen pro dospělé, ale i pro děti a kurz stolničení.

KURZ STOLNIČENÍ

Proč se účastnit našeho kurzu stolničení?
Když vcházíme do restaurace, mělo by začít „divadelní představení“. Herci jsou všichni lidé v obsluze. Číšník, servírka, sommelier, hosteska, provozní restaurantu, jednoduše všichni ti, co přicházejí do přímého osobního kontaktu s hosty. Personál v kuchyni je samozřejmě pro restauraci stejně a neméně důležitý, avšak v tu dobu zaměstnanci kuchyně jsou schovaní za kulisami. Jistě z mediálního prostředí znáte nějakého vyhlášeného českého kuchaře, ale znáte, na první dobrou, nějakou známou tvář ze servisu, tedy z obsluhy? V zahraničí, alespoň v gastronomicky vyspělejších zemích (NSR, FRA, ITA) jsou vyhlašovány každoročně soutěže nejen pro nejlepší kuchaře, ale i pro číšníky (např. v Německu „Oberkellner des Jahres“). V ČR je to zatím pouze soutěž Sommelier roku.

Bohužel nemůžeme garantovat účastníkům našich kurzů stolničení, že se po absolvování stanou celebritou, ale předáme jim znalosti tzv. „staré školy“, kdy se stolničení dělalo o třídu výše než je tomu dnes a přidáme ještě nadstavbu v podobě bohatých zkušenosti z 3hvězdičkové michelinské Residenz Heinz Winkler.

V dnešní době máme mnoho kvalitních gastronomických podniků, které poskytují prvotřídní kulinářské zážitky, avšak ocenění michelinskou hvězdou v tuto chvíli hájí pouze dva české podniky. To není až zase tak dobrá vizitka pro naši krajinu. Stolování jde ruku v ruce se stolničením. Stolování, je umění ovládání vybraných způsobů u stolu, z pozice hosta. Stolničení, je umění kvalitní techniky obsluhy, z pozice obsluhujícího personálu.

Věřím, že všechen personál v obsluze ovládá pravidlo, že jídla pro jeden stůl se servírují z kuchyně najednou. Bohužel ani polovina restauračního personálu však netuší, že tzv. „debaras“ prázdných talířů ze stolu probíhá stejným způsobem, tedy talíře se ze stolu odnášejí až v momentu, kdy odloží příbor poslední host u stolu. Nikdy dříve. A tady se ihned pozná, který podnik má dobře proškolené zaměstnance v obsluze. Toto je jedna z nejčastějších chyb při stolničení i jinak dobrého podniku s vytříbenou kuchyní, ale na michelinskou hvězdu za obsluhu to nebude.

Pro koho je kurz stolničení určen?
Kurz stolničení je zaměřen na majitele, provozovatele a zaměstnance veškerých gastronomických provozů (HOTEL-RESTAURACE-KAVÁRNA), je též velmi vhodný a oblíbený u samotných pořadatelů formálních společenských akcí.

Co kurz vše obsahuje:
Účastníci kurzu stolničení si osvojí pravidla a znalosti techniky obsluhy, obeznámí se se specifiky nejčastěji pořádaných společenských akcí, jako je raut/rout, banket/gala dinner, recepce/reception, číše vína/coupe de champagne, soirée/soaré, matiné, koktejl, afternoon tea, brunch, tedy složenina dvou slov breakfast and lunch, atd. Základní znalosti ze světa sommelierství a práce baristy. Jak správně umět číst a vytvořit písemné pozvánky, uniformita (grooming) a dress code zaměstnanců v obsluze, vystupování a vyjadřování zaměstnanců, jak s hosty komunikovat. Je toho mnoho, ale věřte, stojí to za to.

Časový rozsah kurzu:
Kurz stolničení – teorie a praktické procvičení 3-4 hodiny.

Cíl kurzu:
Zdokonalení či osvojení znalostí v oblasti prvotřídního stolničení, umění příjemné a kvalitní obsluhy.

„Chovat se slušně a vybraně u stolu přeci nemusí jenom hosté.“ Ukažte jim, že i tak podceňované zaměstnání, jako je práce číšníka či servírky, lze vykonávat odborně, na vysoké úrovni, s noblesou, v každé situaci, v jakémkoliv prostředí.

KURZ PRO JEDNOTLIVCE

Nemáte čas číst knihy, časopisy, příručky, průvodce či poslouchat audio nahrávky?

Není vám nějaké společenské pravidlo dostatečně srozumitelné
a potřebujete si ho dokonale osvojit v praxi každodenního života?

Hledáte, ale nenalezli jste odpověď na otázky týkající se společenských pravidel?

Pro koho je kurz určen?

K této nabídce kurzu pro jednotlivce jsme přistoupili a nabízíme ji na základě častých požadavků našich klientů. Možná se tím trochu odlišujeme od jiných, kteří tuto nabídku neposkytují. Kurz je určen, jak již název napovídá, pro jednotlivce, pro jednu, maximálně pro dvě osoby. Pro ty, kteří vyžadují individuální přístup, pro ty, kteří se možná i trochu ostýchají před ostatními. Kurz je oblíbený jak u studentů vysokých škol, kteří se připravují na budoucí povolání v zahraničí a chtějí být skvěle připraveni na pracovní pohovory.

Doporučujeme ho komunálním politikům, kteří mají namířeno do celostátní politiky, kde budou pracovat jako poslanci či senátoři. Kurz pro jednotlivce však není pouze pro V.I.P., je určen všem, kteří si chtějí během jednoho dne osvojit maximum možného a hlavně potřebného pro jejich další profesní cestu. Byli jste ve firemní hierarchii povýšeni a očekává se od vás, že se na manažerské pozici budete umět vybraně chovat? Budete mít častěji proslovy, přípitky, budete reprezentovat vaši společnost v zahraničí? Tento kurz je to pravé, co vám pomůže k nastartování dalšího úspěchu.

Co kurz vše obsahuje:
Každodenní kontaktní situace jak formálního či méně formálního charakteru. Business etiketa, první dojem, řeč těla. Stolování a vybrané způsoby u stolu jsou procvičovány během dne hned několikrát. Dress code a výběr vhodného oblečení na společenské události, tak abyste se cítili za všech okolností příjemně. Zaměřujeme se na konkrétní potřeby dané osoby, a to doslova od hlavy až k patě. Upozorňujeme klienta na nejčastější chyby, kterých se muži i ženy ve společnosti dopouštějí.

Časový rozsah kurzu:
Během jednoho dne si osvojíte co nejvíce možných pravidel etikety nejen v teorii, ale hlavně v praxi. Obsah kurzu je vždy tvořen na míru, individuálně. Čas, místo a témata etikety, vše dle potřeb klienta. Začínáme ráno, končíme večer.

Cíl kurzu:
Cíl kurzu je zcela jednoduchý a je zároveň naším mottem od samotného vzniku společnosti Kurzy-etikety.cz:

„Děláme v mužů opravdové gentlemany a z žen dámy s noblesou.“

KURZY SPOLEČENSKÉ ETIKETY PRO DĚTI

Pro koho je kurz určen?
Dnešní doba je trochu chatrná na vybrané způsoby chování. Z tohoto důvodu chceme zacílit již na naši nejmladší generaci a začínáme u dětí základních škol. Shledáváme, že předškolní a školní vzdělávání na základních školách je jedním z nejdůležitějších. Není naším záměrem suplovat certifikované vzdělávací subjekty, avšak je pro nás vždy radostí zpestřit dětem školní výchovu kurzem společenské etikety. Chceme jim zároveň ukázat, že etiketa není nic archaického, něco z pohádek, ale že slušnost, takt, respekt, úcta a dobré mravy jsou stále mezi námi. Rádi pokračujeme v cestě Gutha Jarkovského a je nám ctí podílet se na renesanci a propagaci etikety v České republice.

Co kurz vše obsahuje:
Vybrali jsme nejdůležitější témata etikety a společenská pravidla, které cítíme, že jsou pro tento věk dětí nejdůležitější. Z každodenní zkušenosti dvou školou povinných dětí víme, kde jsou jejich silná a slabá místa. Témata tedy tomuto přizpůsobujeme. Jak správně provést rituály podání ruky, představení, zdravení a oslovování, základy řeči těla, které jdou ruku v ruce s očním kontaktem a přirozeným úsměvem. Probíráme též základy stolování, kdy hlavní důraz je kladen na samotný úchop příboru, používání ubrousku před každým napitím, vyvracíme zaběhlé mýty, že u jídla se nemluví, atd.

Časový rozsah kurzu:
Kurz pro děti je v rozsahu 1-2 hodiny.

Cíl kurzu:
Otázka, která je nám často pokládaná od rodičů: „Kdy začít s etiketou?“
Odpověď je zcela prostá: „Čím dříve, tím lépe.“

Nikým nebyla stanovena věková hranice, kdy se s etiketou má, může nebo dokonce musí začít. Samozřejmě záleží na každém jedinci a jeho mentální vyspělosti. V rodině se od malička začíná s etikou, tedy morálkou, my přidáváme pár společenských pravidel. Naším cílem je ukázat dětem základní znalosti z oblasti etikety, pravidla při stolování, jak by měly chodit oblečeny do školy, divadla či kina. Témata a rétoriku upravujeme tak, aby byla vhodná a pochopitelná pro děti od 6 let věku.

ÚČAST V POROTĚ NA SPOLEČENSKÝCH A GASTRONOMICKÝCH SOUTĚŽÍCH

ČLÁNKY DO MÉDIÍ